Hoe maak ik aanspraak op garantie en reparatie?

Klacht melden?

Heb je een klacht over een gekocht artikel, onze dienstverlening of over (het bezorgen van) je bestelling? Om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen, adviseren wij je om tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op te nemen, of ons een e-mail te sturen. Indien je de klacht per e-mail aan ons kenbaar maakt, willen wij je vragen om het order en/of factuurnummer en je telefoonnummer te vermelden, zodat wij contact met je kunnen pnemen. Zie onze klantenservice voor de juiste contact gegevens.

Wij hanteren een reactietermijn van maximaal 5 werkdagen. Binnen dezen termijn nemen wij telefonisch of via e-mail contact met je op, om in overleg met jou de klacht zo goed mogelijk op te lossen.

Vind je dat je klacht niet naar behoren is behandeld, dan kun je contact opnemen met de Stichting WebwinkelKeur, deze zal gratis bemiddelen.

Heb ik recht op garantie?

Op alle artikelen die je bij ons koopt zit een wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel bij levering in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren moet functioneren. Naast de wettelijke garantie kijken we ook naar de economische levensduur van het artikel, want het ene product gaat langer mee dan het andere.

Rechten en plichten

Als een artikel binnen de garantieperiode mankementen vertoont, verzoeken wij je dit zo snel mogelijk aan ons te melden. Vervolgens stellen wij alles in het werk om tot een passende oplossing te komen. Dit kan zijn, een gratis reparatie, een nieuw artikel of teruggave van je aankoopbedrag. Is het mankement aan het artikel ontstaan door eigen schuld? Dan heb je geen recht op garantie. Ook als het artikel door normaal gebruik is versleten, heb je geen recht op garantie.

Het garantiebewijs

De garantie periode gaat in vanaf de datum van aankoop. De factuur van je bestelling is het garantiebewijs van je artikel. Wil je aanspraak maken op de productgarantie, dan vragen wij je om een kopie van de factuur. De factuur ontvang je bij je aankoop per e-mail.

Krijg ik reparatiekosten?

Als je klacht gegrond blijkt te zijn binnen de garantietermijn, zijn de reparatiekosten (inclusief verzendkosten) voor rekening van HMX Racing.

Als na beoordeling jouw klacht toch ongegrond blijkt te zijn, sturen wij je een vrijblijvende prijsopgave voor de reparatie.

Hoe lang duurt een reparatie?

Wij streven erna om een artikel dat ter reparatie bij ons is aangeboden binnen 30 kalenderdagen naar je terug te sturen. Wij houden je per e-mail op de hoogte, mocht het onverhoopt langer duren.